2024- YKS ile Üniversitemize yerleşen adaylarının kayıt işlemleri.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT

Üniversitemize 2024-YKS ile yerleşen aday 19 - 21 Ağustos 2024 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ sekmesinden açacağı sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E- Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini yaparak kayıt yaptırdığına dair belgeyi de alabilirler. Bu yöntemle kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur. (Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu “Özel Güvenlik ve Koruma” Programına ve “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” Programına yerleşen adaylar bu yöntemi kullanamazlar.)

2024-2025 Akademik Takvimi

ÜNİVERSİTEMİZE ŞAHSEN MÜRACAAT İLE KAYIT YERİ VE TARİHLERİ 

            “Üniversite E-Kayıt” yöntemiyle kayıt yapamayan adaylar kayıtlarını 19 - 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında şahsen başvurarak yaptırabilirler.  

Kayıtlar, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

Kayıt Adresi: Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÇANKIRI

ŞAHSEN MÜRACAAT İLE KAYITTA İSTENECEK BELGELER

Lise diploması,  

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu “Özel Güvenlik ve Koruma” Programına yerleşen adayların kayıtları 23 Ağustos 2024 Tarihinde şahsen başvuru ile yapılacaktır.

Kayıt için; 2024 YKS tercih kılavuzunda belirtilen BKZ. 2 koşulunu sağlamaları gerekmektedir. (Bu programa kayıt yaptırabilmek için 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun"un 10. maddesi d, f, bentleri ile "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik "in 18. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir.)

 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” Programına yerleşen adayların kayıtları 23 Ağustos 2024 Tarihinde şahsen başvuru ile yapılacaktır.  

Kayıt için; 2024 YKS tercih kılavuzunda belirtilen BKZ. 9 koşulunu sağlamaları gerekmektedir. (Bu programa kayıt olmak için Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin itfaiye erliğine atanma şartlarındaki (Madde 15) sağlık koşullarını sağlamaları gerekmektedir. Adayların ayrıca atanmaya ilişkin koşulları incelemelerinde de yarar görülmektedir.)

ÖNEMLİ TARİHLER.

16 - 19 Eylül 2024 ----- Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri ve Ders Kayıtları

16 - 22 Eylül 2024----- Danışman Onayı

23 Eylül 2024----- DERSLERİN BAŞLAMASI

 

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların

 

 ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI MUAFİYET SINAVI / İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI SEÇME SINAVI

https://udom.karatekin.edu.tr/

 

Yayınlanma Tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2024 Pazartesi