15 Temmuz Ruhu ÇAKÜ Mühendislik Fakültesinde Yeniden Yaşatıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı” gerçekleştirildi.

Başta 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimiz ve ahirete irtihal eden gazilerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programının açılış konuşmasını, ÇAKÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yaklaşık yüzüncü yılında, barış ve huzur içinde yaşadığımız ülkemizde, 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklenilmeyen bir anda milli irademizin hainlerin alçak bir saldırısına maruz kalındığını ifade etti. Demokrasimize, devlet kurumlarımıza, bayrağımıza, hak ve özgürlüklerimize karşı yürütülen bu alçak girişimin, milletimizin dik duruşu ve kahramanlığı ile kısa sürede bertaraf edildiğini belirten Şahin, milletimizin o geceki bu dik duruşu ile hem devletini hem de demokrasisini korumayı kendisine bir görev edindiğini açıkça tüm dünyaya ilan ettiğini dile getirdi. Şahin, canı pahasına darbecilerin tanklarına ve silahlarına engel olarak milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan Türk Milleti’nin, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösterdiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Seda Şahin’in konuşmasının ardından, 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanca duruşuyla şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir’in anısına "30 Kuş" şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Şiir dinletisinin ardından kürsüye gelen ÇAKÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdem ise konuşmasında, “Bir toprak nasıl vatan olur?” ve “Nasıl vatan kalır?” sorularının yanıtlarını, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin bir kez daha 15 Temmuz gecesinde bizlere gösterdiğini belirtti.

Erdem’in konuşasının akabinde, “15 Temmuz 2016 Gecesinin Kronolojik Videosu” ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Mesajının okunması ile devam eden program, katılımcıların günün anlam ve önemine yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşması ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma