2022- DGS ile Üniversitemize yerleşen adaylarının kayıt işlemleri.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT

Üniversitemize 2022-DGS ile yerleşen aday 08 - 12 Eylül 2022 tarihleri arasında saat: 23.59 a kadar https://www.turkiye.gov.tr/ adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ sekmesinden açacağı sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E- Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini yaparak kayıt yaptırdığına dair belgeyi de alabilirler. 

Muafiyet için ilgili akademik birime Transkript (not dökümü) ve ders içeriklerini gösterir belge ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

E-Devlet şifresi nasıl alınır.

Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

ÜNİVERSİTEMİZE ŞAHSEN MÜRACAAT İLE KAYIT YERİ VE TARİHLERİ 

            “Üniversite E-Kayıt” yöntemiyle kayıt yapamayan adaylar 09 - 14 Eylül 2022 (Saat:17.00 a kadar) tarihleri arasında aşağıda belirtilen adrese şahsen başvurarak yaptırabilirler.  

ADRES: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Uluyazı Kampüsü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Binası ÇANKIRI adresinde yapılacaktır.

Kayıt için gerekli belgeler. 
1. Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu Önlisans Diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesi,
2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı lise diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. 
3. Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu Transkript (not dökümü) ve ders içeriklerini gösterir belge, 
4. Erkek adaylar için Askerlik şubesinden veya e-devlet üzerinden alacak askerlik durum belgesi, 

Önemli tarihler

ÖNEMLİ TARİHLER.

26 - 30 Eylül 2022                  Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri ve Ders Kayıtları

26 Eylül - 02 Ekim 2022         Danışman Onayı

03 Ekim 2022                         DERSLERİN BAŞLAMASI

NOT: 2022 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2022 DGS`de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

 

Yayınlanma Tarihi: 07 Eylül 2022 Çarşamba
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi