• 2019- EK - YKS ile Üniversitemize yerleşen adaylarının kayıt işlemleri.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT

Üniversitemize 2019- EK YKS ile yerleşen aday 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ sekmesinden açacağı sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E- Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini yaparak kayıt yaptırdığına dair belgeyi de alabilirler. Bu yöntemle kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur. (Yapraklı Meslek Yüksekokulu “Özel Güvenlik ve Koruma” Programına yerleşen adaylar bu yöntemi kullanamazlar.)

E-Devlet şifresi almamış olan aday en yakın PTT şubesinden nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek alabilirsiniz.

Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

ÜNİVERSİTEMİZE ŞAHSEN MÜRACAAT İLE KAYIT YERİ VE TARİHLERİ

“Üniversite E-Kayıt” yöntemiyle kayıt yapamayan adaylar kayıtlarını 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında aşağıda belirtilen takvim dâhilinde belirtilen adreslere şahsen başvurarak yaptırabilirler.

DERSLERİN BAŞLAMASI: 23 Eylül 2019

DERS KAYITLARI : 23 Eylül - 01 Ekim 2019

ŞAHSEN MÜRACAAT İLE KAYITTA İSTENECEK BELGELER

Lise diploması ile,

Yapraklı Meslek Yüksekokulu “Özel Güvenlik ve Koruma” Programına yerleşen adaylar; tam teşekküllü hastaneden "Özel Güvenlik Görevlisi Olur" ibareli sağlık raporu ve e-devlet veya adli makamlardan alınan “adli sicil kaydı” ile, (bakınızlar 744) şahsen müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler.

Kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki önlisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin YKS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.