Rektör Çiftçi Oryantasyon Etkinliklerinin İlk Gününde Hukuk Fakültesi Öğrencileri ile Buluştu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon Programı” kapsamında ilk olarak Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Çiftçi ile birlikte Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Erhan Bulut ve akademisyenlerde katıldı.

Hukuk Fakültesi Tanıtım Filmi gösterimi ile başlayan etkinliğin ilk konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, öğrencilere fakültenin teknik ve fiziki altyapısı hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere bilgi birikim ve tecrübeleri doğrultusunda çeşitli tavsiyelerde bulunan Odabaş, özellikle dijital ve sosyal medyadan olabildiği kadar uzak durarak daha çok özellikle de kendi alanları üzerinde okumalar yapmalarını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, yeni akademik yılın hayırlı olması dileklerini ileterek başladığı konuşmasında, “Türkiye’nin dört bir yanından Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne gelen adaletin temsilcisi siz değerli öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve hep birlikte başarılı bir eğitim –öğretim yılı olmasını temenni ediyorum”. dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin öğrenciler için en büyük avantajlarından birinin öğrenci odaklı bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Çiftçi, “ Yönetim olarak bizim en çok önem verdiğimiz şey ulaşılabilir olmak ve öğrenciyle içe içe sürekli sahada ve sınıflarda olmaktır. Gerek bire bir gerekse diğer iletişim yolları ile sizin eleştiri, fikir ve önerilerinizi sürekli alır onları bir süzgeçten geçirir ve yapabileceklerimizi hemen yapar yapamayacaklarımızı ise nedenleri ile birlikte size anlatırız. Yani öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket ederiz. Bugün bizim Hukuk Fakültemiz şehir nüfus oranlamaları baz alınarak yapılan kontenjanlarda en çok öğrenci alan Hukuk Fakültesi konumundadır. Bunun nedeni de biz yüksek sıralamalarla tercih edilen bir fakülteye sahibiz. Yani Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi nitelik, nicelik ve fiziki olarak büyümeye devam ediyor. Sınıflara, salonlara sığmıyoruz ama gönüllere sığacağız.” şeklinde konuştu.

Hukuk Fakültesi’nin akademik yapısı hakkında da öğrencileri bilgilendiren Rektör Çiftçi, akademik kadronun genç, dinamik ama alanlarında iyi yetişmiş akademisyenlerden olduğunu ve bu kadronun da hem fakülte hem öğrenciler için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

En başta ailelerin, ülkenin ve dünyanın öğrencilerden beklentileri ve umutları olduğunu belirten Rektör Çiftçi, “ Hep deriz iyilik bulaşıcıdır. İyiliğin yaygınlaşması için bizler iyi insanlar olacağız, toplumun ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı olarak sizleri ve kendimizi yetiştireceğiz. İyi insanların çoğalabilmesi için de ihtiyaç duyulan şey hukuk ve adalettir. İşte siz iyi yetişmiş hukukçular olarak adaletin sağlanmasını ve dolayısıyla iyi insanların ve iyiliğin çoğalmasını sağlayacaksınız. Dünyada ki tüm kaynakların hoyratça kullanıldığı zamanlar geride kaldı artık. Yaşanılabilir bir dünya için bizim daha çok çalışmamız, üretmemiz ve bizden sonraki nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmemiz için yeni kaynaklar, yeni stratejiler ve yeni projeler üretmemiz lazım. Bunu yapabilmek için de iyi bir insan kaynağı yetiştirmemiz lazım. İşte bu nitelikli insan kaynağı sizler olacaksınız. Sizlerin de işte bu sorumluluk bilinci içerisinde olmanız ve kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz dünyada adalette o derece hakkıyla tesis edilmiş olacaktır. Bizler sizlerin iyi yetişmesi için tüm olanakları seferber ediyoruz. Sizlerin kariyerine örnek olması için Türk adalet sisteminin önemli yönetici ve bürokratlarını kariyer sohbetleri kapsamında Üniversitemizde misafir ederek sizlerle buluşturuyoruz. Bu tecrübelerden sizlerin de maksimum seviyede yararlanması ve kendi geleceğinize dönük çıktılar notlar alması hedefler koyması çok önemli. Hep söylüyorum derdimiz insan. O zaman nerede insan odaklı bir proje varsa biz hep o projenin içerisinde olacağız. Sosyal sorumluluk projelerimiz var biz onlarında içerisinde ve hatta sahibi olacağız. Sözün özü 4 yıl sonra sizleri adaletin yeni neferleri olarak görev yerlerinize gönderdiğimizde sizler bu ülkenin en iyi yetişmiş insan kaynağı olarak adaletin ve bizlerin temsilcisi olarak sorumluluk bilinciyle görev yapacaksınız. Son olarak şunu ifade etmek isterim bugün Anadolu’da kadim bir medeniyet payidar bir devlet kurulmuşsa bunda en büyük emek ve katkılardan biri Çankırı’ya aittir. Neden? Çünkü Kastamonu- İnebolu’dan başlayıp Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu Çankırı’dan geçer. İşte Bu devletin kurulmasında İstiklal Yolunda cephane taşıyan Şerife bacıların, şehitlerin, gazilerin canları, kanları, fedakârlıkları vardır. İşte o yüzden Çankırı bu millet için çok önemlidir. Yani siz şu an İstiklal Yolu’nun göbeğindesiniz. İstiklal Yolunun göbeğinden İstikbale not bırakacağız hep birlikte. Bu sorumlulukla inşallah geleceği inşa etme adına hepimiz elimizden geleni yapacağız. İnanıyoruz ki, elimizden geleni yaptığımızda sonucunu da birlikte alacağız. Bu duygularla hepinize öğrenim hayatınızda başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Rektör Çiftçi’nin konuşmasının ardından öğrencilere üst sınıf öğrencileri tarafından üniversite hayatı ile ilgili bilgi verildi ve sunumlar yapıldı.

Yayınlanma Tarihi: 04 Ekim 2022 Salı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2022 Salı